Лидерството и харизмата са полезни както за професионалния живот, така

...
 
Лидерството и харизмата са полезни както за професионалния живот, така
Коментари Харесай

9 урока за харизмата и лидерството

 

Лидерството и харизмата са потребни както за професионалния живот, по този начин и в персоналния. Такива хора търсят най-хубавите работни места и почитание от другите. Запомнете тези 9 елементарни правила и те ще ви оказват помощ да извлечете повече от живота.

1.Накарайте събеседниците си да се усещат най-интелигентните, очарователни и забавни хора.
Похвалете ги, правете им похвали, подчертайте техните ярки и самостоятелни черти. Поддържайте тематиките и диалозите на вашите себеседници.

2.Дръжте се по този начин, че по време на диалога хората да не си мислят, че в главата ви се въртят други неща. Като за това нещо използвайте по-ниска интонация към края на изречението, кимване. Правете пауза от 2 секунди преди да отговорите на събеседника си.

3. Усмихвайте се, до момента в който говорите
Мозъкът от време на време не вижда разликата сред действителността и фантазията, тъй че когато мислиш за нещо прелестно, реагираш положително- усмивката ти ще наподобява откровена. Хората

 говорене
Неискрената усмивка кара хората да бъдат подозрителни

„ четат “ лицето за 17 милисекунди, тъй че всяко леко проявяване на негативност ще бъде доста елементарно видяно.

4.Приветствайте прави!
Когато поздравявате някого, станете от стола, с цел да бъде почти на същата височина като вас. Освен това, до момента в който държите ръката му, наложително извадете другата си ръка от джоба.

5.Бъдете отлични слушатели, правете паузи и задавайте въпроси.

Джон Кенеди беше отличен слушател. Той караше своите събеседници да повярват, че той е изцяло склонен с всичко казано от тях. Обикновено, когато слушаме, преди да вземем думата, е належащо да изчакаме събеседника да спре да приказва. За да покажете, че слушате деликатно, задавайте въпроси.

6.Изберете деликатно мястото си на масата.
Изборът на място може доста да повлияе на резултата от договарянията. Когато хората стоят един против различен и масата ги разделя, е доста по-голям шанса да се стигне до спор, приказва се високо, употребяват се къси фрази. Ако желаете да избегнете борба, седнете до събеседника или под прав ъгъл.

 харизма
Ако в действителност не се интересувате от това, което ви споделят, ще бъде доста мъчно да го прикриете

7.Запазете човещината
За да станете водач, не е належащо да имате физическа мощ. Необходимо е да се показват мощните страни на индивида – просветеност, като Бил Гейтс, или добрина, като Далай Лама. Когато достигнете несъмнено равнище на власт, вашата харизма ще пораства, само че не би трябвало да забравяте за човещината – в противоположен случай рискувате да бъдете деспот.

8.Победете синдрома на самозванците
През 1978 година учени от Университета на Грузия откриха, че към 70% от хората страдат от по този начин наречения „ синдром на самозванеца “. Това поражда нерешителност в тях – все едно непрекъснато чакат да бъдат разобличени. Това е извънредно отрицателен резултат върху харизмата.

9.Винаги се подготвяйте авансово преди огромни събития!
Ако не го вършиме, няма да може да се почувствате мощни и уверени. Или просто слушайте обичаната си музика преди този момент. Тъй като мнозина прекомерно имат вяра в личните си сили и единствено когато се опарят няколко пъти, схващат по какъв начин да се държат в този бизнес.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР